Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók egy normál vagy nagy sütőtálhoz
A morzsához
Az élesztős tésztához
A tetejére
A tészta elkészítéséhez az összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és fakanállal addig keverjük, míg nagyon folyékony és ragadós keveréket nem kapunk.
A tésztát meleg helyen 2 órán át kelni hagyjuk. A legjobb, ha ez idő alatt megnedvesített kézzel 30 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk. Ehhez fogjuk meg a tészta egy darabját a szélénél, óvatosan emeljük meg, és helyezzük az ellenkező oldalra. (Nem feltétlenül szükséges, de így a tészta jobb szerkezetű lesz)
1,5 óra elteltével kikenünk egy sütőtálat repceolajjal, óvatosan beleöntjük a tésztát, lefedjük, és még 30 percig kelni hagyjuk.
Közben megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk a sárgabarackot és a cseresznyét.
Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra, felső/alsó sütéssel.
Ezután megkenjük a kezünket bőven repceolajjal, és ujjainkkal sok kis lyukat nyomunk a tésztába.
Az édes focaccia tetejére tesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a morzsával, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp: A cseresznyés-sárgabarackos focaccia önmagában is nagyon finom, de egy kis vajjal vagy vaníliaszósszal is remekül tálalható.
Recept nyomtatás vagy megosztás