Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
200 g lisztből, 1 csipet sóból, 100 g cukorból, 10 g vaníliás cukorból, 100 g vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni. Egy keverőedénybe tegyünk 100 g szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 g cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 g mandulaőrleményt és csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25 centiméteres kerek vagy tégla alakú sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 g kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is. Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40–50 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás