Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lemon curd-höz
A piskótához
A töltelékhez
A lemon curd-höz a citrom reszelt héját és levét a cukorral és a vajjal vízgőz fölé tesszük. Mikor megolvadt a vaj, hozzákeverjük a kikevert tojásokat is, és folyamatos keverés mellett főzzük vízgőz fölött, míg sűrű lesz. Ekkor levesszük, majd félretesszük hűlni. Előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A tojásokat elkezdjük habosítani magas fordulaton, majd 2 perc után hozzájuk adjuk a cukrot, a citromlevet és citromhéjat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sót és sütőport, majd a tojáshoz adjuk. Egy egészen híg, folyós masszát kapunk. Egy spatulával elterítjük a sütőpapíron, majd 8-10 perc alatt készre sütjük. Egy nagyon vékony lap lesz belőle. Amikor kisült a lap, vékonyan leporcukrozzuk a teljes felületét, majd átfordítjuk egy másik sütőpapírra. Így mindkét felét sütőpapír fedi. Így hagyjuk kihűlni. Ha a lap kihűlt, a behűtött habtejszínt habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lemon curd-öt. Ezt a krémet egyenletesen elterítjük a piskótán, majd feltekerjük, és betesszük a hűtőbe 1–2 napra.
Recept nyomtatás vagy megosztás