
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a piskótalapokhoz:
Hozzávalók a krémhez:
Továbbá:
Préselt, ehető virágok a díszítéshez
A piskótalapok elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső fütés) és béleljünk ki két 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
3. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük legalább 5-7 percen keresztül.
4. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, majd óvatosan, adagonként beleforgatjuk a tojássárga-cukor keveréket a tojásfehérjébe.
5. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformákban, és a előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg nem lesz túl barna.
6. A piskótalapokat kivesszük a formákból, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém elkészítése:
1. A mascarponét, túrót, porcukrot és citromlevet legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük.
2. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarpone keverékbe.
3. A krémet beletöltjük egy sima csövű habzsákba, mellyel egyenletesen tudjuk megtölteni majd a tortát.
A torta összeállítása:
1. Az első piskótalapot tegyük egy tortaállványra, és egyenletesen nyomjuk rá a krémet.
2. Helyezzük rá a második piskótát, és a maradék krémmel vonjuk be az egész tortát. Helyezzük hűtőbe legalább 1-2 órára.
3. Díszítésként igény szerint préselt, ehető virágokat helyezhetünk a tetejére.
Recept nyomtatás vagy megosztás