Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk rajta, majd felöntjük a vízzel és főzni kezdjük. Amikor a vizet szinte teljesen felszívta, elkezdjük hozzáadagolni a tejet. Hozzáadjuk a cukrot és a felhasított vaníliarúd kikapart magjait. A kész tejberizsünk ne legyen tömör, akkor adjunk még hozzá folyadékot, mivel a hűlés közben még a rizs teljesen felszívja majd a folyadékot.
Langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és óvatosan összeforgatjuk a tejberizzsel. Belekeverjük a ricottát, a citrom reszelt héját, facsart levét, ill. a mazsolákat. Vajjal kikent kerámiatálba simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 30–40 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral megszórva, friss gyümölccsel, fagyival kínáljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás