Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)
A tarte tésztához:
A citromkrémhez:
A tetejére:
Tarte tészta:
A vajat apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát.
Sodrófával kinyújtjuk a tésztát, és kibéleljük vele a tortaformát. Villával többször megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk rá. Hüvelyesekkel vagy rizzsel beborítjuk, és 10 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a hüvelyeseket és a sütőpapírt, és további 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Citromkrém:
A citromlevet és a cukrot egy edényben felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hagyjuk kissé kihűlni.
A tojásokat felverjük és hozzáadunk 5 evőkanál citromos keveréket, majd alaposan összekeverjük. Ezt a keveréket a maradék citromos keverékhez öntjük.
Közepes lángon, állandóan kevergetve addig pároljuk, amíg a keverék besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat és a citromhéjat.
A tetejére:
A citromkrémet a tortalapra öntjük, a sütő hőfokát 110 fokra csökkentjük, és 15 percig sütjük.
A citromos tarte-ot kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
A citromot szeletekre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük. Friss mentaleveleket, áfonyát és ehető virágokat szórunk a tálra.
Recept nyomtatás vagy megosztás