Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A málnapüréhez
A citromos töltelékhez
A tetejére
Először vajazzunk ki egy kb. 23x33 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit mind tegyük egy konyhai aprítóba és 2–3 perc alatt dolgozzuk össze alaposan, majd vegyük ki egy vastagon lisztezett asztalra. Gömbölyítsük ki, majd tegyük az előkészített tepsibe, és nyomkodjuk el a kezünkkel egyenletesen. Hagyjuk pihenni kicsit, majd kb. 25 percen át süssük 180 fokra előmelegített sütőben, vagy míg szép aranybarna lesz. Közben a málna püréhez az összes hozzávalót mérjük egy gyorsforralóba, és 4–5 percen át főzzük, majd tegyük félre hűlni. A citromos töltelékhez minden hozzávalót mérjünk egybe, és alaposan keverjük ki, míg a cukor teljesen feloldódik. Öntsük a citromos krémet az elősütött tésztára, a tetejére pedig egy kanállal csurgassuk rá a málnás szószt, végül szórjuk meg kristálycukorral. Óvatosan tegyük be az előmelegített 180 fokos sütőbe, és 30–35 percen át süssük. Kihűlés után tegyük hűtőbe, majd szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás