Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a puha vajat 1 percen át habosítsuk. Adjuk a vajhoz a kétféle cukrot és habosítsuk a robotgéppel további 2–3 percen át. Adjuk hozzá a tojásokat is. Ezekkel is habosítsuk kicsit. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Adjuk a szárazanyagokat a vajhoz és azzal is keverjük simára a masszát. Végül adjuk hozzá a joghurtot, a citrom levét és héját. Ezzel is keverjük simára, majd egy fakanállal keverjük a masszába az áfonyaszemeket is. A kész masszát szedjük egy kivajazott-kilisztezett 23 cm átmérőjű csatos tortaformába, majd kb. 70–90 perc alatt süssük készre a 180 fokos sütőben a piskótát légkeverés nélkül. Kisüléskor tűpróbával ellenőrizzük! A piskótát sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a krémhez a vajat habosítsuk ki a robotgéppel, majd mikor habos, adjuk hozzá a sajtkrémet is és keverjük tovább. Mikor sima a krém, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliát és a sót. A kihűlt piskótát egy recés késsel vágjuk 3 egyenlő részre, majd töltsük össze őket a krémmel. Kívülről is vonjuk be vele. Az elkészült tortát legalább egy órára tegyük hűtőbe szeletelés előtt.
Recept nyomtatás vagy megosztás