Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 30 karikához:
A lágy vajat, a finomszemcséjű kristálycukrot egy csipet sóval habosra keverjük. A chilipaprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és nagyon apróra vágjuk, majd a vajas keverékhez adjuk. A tojást és a sárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan a vajas keverékhez öntjük. Szórjuk bele a fahéjat és kardamomot is. A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a darált mandulával, majd ezt is adjuk a vajas keverékhez.
A masszát csillag fúvókával ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a karikákat. Előmelegített sütőben a középső rácson 170°C-on kb 12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A karikákat félig mártsuk csokimázba, és díszítsük fehér csokoládéval.
Tipp: A chilipaprikának számos fajtája létezik, amelyek főként a csípősségükben különböznek egymástól. Serkenti a keringést, erősíti az emésztést és gyulladáscsökkentő hatású is. A süteményt készíthetjük chili nélkül is.
Recept nyomtatás vagy megosztás