Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A rumban felfőzzük a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni benne. Amennyiben nem részesítjük előnyben az alkoholt, úgy vízben is felfőzhetjük. A barna cukrot a tojásokkal sűrű, világos, habos krémmé keverjük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a krémes tojáshoz adjuk a vajjal együtt. A céklát megtisztítjuk és almareszelőn lereszeljük (ehhez célszerű kesztyűt használni). A céklát és a mazsolát is a masszához keverjük fakanállal. Egy fém kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Zöldségekkel azért érdemes dúsítani a süteményeinket, mert ellenállhatatlanul szaftosak lesznek, és ízüket gazdagítja a zöldségek íze.
Recept nyomtatás vagy megosztás