Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A töltelékhez:
Porcukor Malom a megszóráshoz
A tésztához (előtészta) az élesztőt egy kevés sütőcukorral, a tej felével (langyosan) és egy kevés búzaliszttel sűrű tésztává keverjük. Búzaliszttel megszórjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a felszínén repedések nem jelennek meg. Az előtésztát a többi hozzávalóval sima, közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát 4x4 cm-es darabokra vágjuk, megtöltjük baracklekvárral vagy szilvalekvárral, a sarkokat középre hajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki.
Minden egyes buktát olvasztott vajba mártjuk, és egy tepsiben elrendezzük. A buktákat meleg helyen kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő a térfogatuk. Ismét megkenjük olvasztott vajjal, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A vaníliamártáshoz a tej felét a cukorral, a vaníliás cukorral és a rummal felmelegítjük. A maradék tejet összekeverjük a pudingporral, és a felmelegített tejhez keverjük. Rövid ideig főzzük. Sütés után a buktákat ismét megkenjük forró vajjal, és megszórjuk cukorral. Vaníliaszósszal tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás