Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ez a finomság Alexander körtéből a legfinomabb, mert ez a körtefajta kissé keményebb, és a főzéskor nem fog szétmenni. A körtéket hámozzuk meg, hagyjuk rajta a szárát, és a magházát alulról kávéskanállal vájjuk ki. Tegyük egy fazékba, és öntsük fel a fehérborral és fele mennyiségű vízzel, hogy teljesen ellepje. Tegyünk bele cukrot, pár darab fahéjat, vaníliát, pár szem szegfűszeget és pár szelet citromot. Forraljuk fel, és főzzük 5–6 percig, majd zárjuk le a lángot, és hagyjuk a főzőlevében kihűlni. Tálaláskor csepegtessük le a bort róla, tegyük egy vágódeszkára, és vágjunk a vaskosabb részénél fél centis szeleteket. Tegyük egy nagy tányérra, kezünkkel a vágásnál nyomjuk szét, mint egy legyezőt. Mellé egy nagy gombóc vaníliafagylaltot és fahéjas joghurtszószt tálaljunk. Fahéjas joghurtszósz: egy pohár natúr joghurtba keverjünk egy kávéskanál őrölt fahéjat, ízesítsük mézzel, jól keverjük össze.
Tipp: A körték párolólevét felforrósítva, hideg napokon akár forraltborként is elszürcsölgethetjük. A körték izgalmassá teszik az ízét.
Recept nyomtatás vagy megosztás