
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a muffinokhoz:
- 200 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna (helyettesíthető sütőporral)
- egy csipet só
- 150 g Koronás Porcukor
- 120 g olaj
- 2 szobahőmérsékletű tojás
- 2 evőkanál bodzaszörp
- 100 g szobahőmérsékletű tej
- 150 g vegyes bogyós gyümölcs (tetszés szerint)
- 2 evőkanál liszt a gyümölcsök meghintésére
Hozzávalók a krémhez:
- 200 g puha vaj
- 150 g Koronás Porcukor
- 400 g szobahőmérsékletű krémsajt
- 4 evőkanál bodzaszörp
- 3 evőkanál citromlé
- Élelmiszer színezék (opcionális)
- Friss bogyós gyümölcsök és szárított virágok a díszítéshez
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra (350 °F), légkeveréses funkcióval, és helyezzünk papírmuffin kapszlikat egy 12 darabos muffinforma mélyedéseibe.
2. Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket, tisztítsuk meg őket, és szükség szerint vágjuk kis kockákra.
3. A muffinokhoz a száraz hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és jól összekeverjük.
4. Egy másik tálban a folyékony hozzávalókat összekeverjük.
5. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és sima tésztát keverünk.
6. A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a liszttel, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
7. Egy fagylaltadagoló kanál segítségével vagy két kanállal egyenletesen elosztjuk a tésztát a muffin kapszlikban, majd előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig aranybarnára sütjük.
8. A krémhez a puha vajat a porcukorral körülbelül 5-7 percig fehér és krémes állagúra keverjük.
9. A szobahőmérsékletű krémsajtot kanalanként hozzáadjuk, majd belekeverjük a bodzaszörpöt és a citromlevet.
10. Ha szeretnénk, színezzük meg a krémet, majd töltsük egy csillagcsúcsos habzsákba.
11. A kihűlt muffinokra körkörös mozdulatokkal, kívülről befelé haladva díszítjük a krémmel.
12. Friss bogyós gyümölcsökkel és szárított virágokkal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás