Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tetejére
Egy keverőedénybe tegyük a lisztet és a sót. Késsel daraboljuk a lisztre a margarint, majd kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyúrjuk alaposan össze. Tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább egy órán keresztül. Közben készítsük el a birsalmás tölteléket. Hámozzuk meg a birsalmákat, majd a magházát és a körülötte lévő porcos részt is metsszük ki, majd szeleteljük fel vékony darabokra. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a felszeletelt birsalmát. Szórjuk rá a cukrot és a csipetnyi őrölt fahéjat. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi, és az almadarabok lekvárszerűen krémesek nem lesznek. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. A tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, majd nyújtsuk ki két milliméter vastagságúra. Szúrjuk ki nagy pogácsaszaggatóval, vagy kisebb méretű üvegtálkával, majd béleljük ki a tésztával, vajjal kikent és liszttel meghintett muffin sütőformát. Töltsük meg a megpárolt birsalmás töltelékkel, tetejére helyezzünk kisebb méretű, kiszúrt kerek tésztalapokat, és széleiket jól nyomkodjuk össze, hogy összezáródjanak. Tegyük sütőlapra, és meleg sütőben 160 fokon süssük körülbelül 35–40 percen keresztül (légkeveréses sütő). Ha elkészült, óvatosan szedjük ki a formából, tegyük tányérokra, és a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás