Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A megmosott, kimagozott cseresznyét a citromhéjjal, a rozmaringgal és a balzsamecettel, valamint a sóval felforraljuk ½ liter vízben, és puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután összekerverjük a szirupcukorral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Nyomkodjuk jól át a gyümölcsöt, majd szűrjük le. Forraljuk fel a kapott szirupot, forraljuk 3 percig, és forrón töltsük a steril palackokba. Szorosan zárjuk le, és tároljuk hűvös helyen.
A cseresznyeszirup igazi aromabomba grillhúsokhoz, főként a sertésbordákhoz.
Recept nyomtatás vagy megosztás