Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A rózsaszín cukormázhoz:
A csokoládés mázhoz:
A tojássárgákat a porcukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval legalább 5 percig keverjük, amíg habos, világossárga masszát nem kapunk. Az átsziltált lisztet óvatosan a sárgás keverékhez keverjük. A masszát habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsikre kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomunk..
160 fokra előmelegített sütőben süssük a golyókat körülbelül 10 percig. Amint a szélük elkezd sötétetdni, vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Miután kihűltek, a sima felületet megkenjük baracklekvárral és összeállítjuk a golyókat.
A cukormázhoz a porcukrot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a forró vizet és a rumot, és addig keverjük, amíg csomómentes hab nem lesz. Lassan öntsük hozzá a málnaszörpöt is. Piros ételfestékkel még élénkebbé tehetjük a színét.
Tipp: Ha a cukormáz túl sűrű, lassan adagoljunk hozzá egy kevés vizet, ha pedig túl híg a cukormáz, adjunk hozzá porcukrot.
A csokis mázhoz használjunk olvasztott csokoládét és mártsuk be a golyókat félig.
Recept nyomtatás vagy megosztás