Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat ill. a langyos tejet, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. Lekvárral megkenjük, megszórjuk a kakaóporral, majd az apróra vágott étcsokival/csokicseppel. Feltekerjük, mint a rétest, majd hosszában a rudat félbevágjuk és összefonjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy kenyérsütő formát és ebbe tesszük a babkát. Tetejét kevés langyos vajjal megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40 perc alatt pirosra sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás