Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A morzs aljhoz
A krémhez
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A morzsa alj hozzávalóit összedaráljuk egy konyhai aprítóban, majd lenyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű, 3 cm magas piteformába. Az előmelegített sütőben 10–12 percen át sütjük, majd a megemelkedett közepét óvatosan letömörítjük egy pohár talpával, félretesszük kihűlni, majd akár a fagyasztóba is tehetjük. Mielőtt a krém belekerül, ki kell majd fordítani a formából. Egy kis tálba belemérjük a zselatinport és a tejet. Elkeverjük és félretesszük. Világosra kikeverjük egy nagyobb tálban a cukrot és a tojássárgát. 150 ml habtejszínt felforralunk, majd vékony sugárban hozzákeverjük a cukros tojássárgához. Ezt a keveréket vízgőz fölött addig keverjük, míg szépen bevonja a kanál alját. Levesszük a vízgőzről a keveréket, hozzáadjuk a tejben beáztatott zselatint, a brandy-t és az összetört banánt. Jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre, akár jeges vízbe állítva. Végül a másik 150 ml habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a krémalaphoz, és a krémet a formából kifordított morzsa tésztába töltjük. 1 óra hűtés után szeletelhető.
Recept nyomtatás vagy megosztás