Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy 26 cm átmérőjű csatos tortaforma alját vajazzuk ki, majd a banánokat hámozzuk meg, karikázzuk fel és a banánszeletekkel sűrűn rakjuk ki a tortaforma alját. Az aranybarna cukrot olvasszuk meg, mintha doboscukrot készítenénk, majd mikor megolvadt, keverjük el benne a vajat és a citromlevet. A karamellt öntsük a forma aljába a banánszeletekre, majd azonnal szórjuk rá egyenletesen a kókuszreszeléket. Most a tészta következik. Egy tálban keverjük össze a puha vajat a cukorral. Keverjük hozzá a tojásfehérjéket is. Mikor sima a keverék, adjuk hozzá a joghurtot is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és szódabikarbónát. Adjuk a krémes tésztaalaphoz a szárazanyagokat, és keverjük simára a masszát. A masszát öntsük a sütőformára a karamelles-kókuszos banánra. Terítsük el egyenletesen. 170 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40 perc alatt süssük készre. Vágjuk körbe a szélét, majd melegen fordítsuk ki a tortát a formából.
Recept nyomtatás vagy megosztás