Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lilahagymát felkockázzuk, az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percet pirítjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a többi felkockázzuk. Az aszalt szilvát is kisebb darabokra vágjuk, és az almával együtt a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük, belefacsarjuk a narancsot, hozzáöntjük a vörösborecetet és még kb. 1 dl vizet. Puhára, szinte pépesre főzzük. Ha szükséges, közben adhatunk még hozzá vizet. Főzés közben többször is keverjük át, nehogy leégjen az alja. Ha az alma már puhára főtt, beleszórjuk a befőzőcukrot, és még 10 percig alacsony lángon főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Májpástétomhoz, pirított kalácson különleges előétel lehet, de sült szárnyas májak mellé tálalva is nagyon finom.
Recept nyomtatás vagy megosztás