Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy kuglófformát alaposan és vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, az aszalványokat és a csipet sót. Ha az élesztő felfutott, a tejes keveréket a lisztre öntjük, és kb. 5 percen át dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és szobahőmérsékletű helyen pihentetjük addig, míg a duplájára kel, kb. egy óra alatt. Ezután a tésztát hengerré sodorjuk, és a kuglófformába tesszük. Most ismét kelesztjük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel – szobahőmérsékleten egy újabb óra. Közben a sütőt elkezdjük előmelegíteni 200 fokra (légkeverés nélkül). Ha megkelt, betesszük a sütőbe, és a 30–35 perces sütés 15. percénél visszavesszük a sütőt 180 fokra. A kisült kuglófot formával együtt megfordítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk a formában kihűlni. Ha teljesen kihűlt, levesszük róla a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel vagy egyszerűen csak porcukorral díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás