Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztagombócot fóliába csomagolva hűtőbe tesszük minimum 2 órára. A töltelékhez az aszalt sárgabarackot és az áfonyát felaprítjuk, és egy lábasba tesszük a Barna Nád Kristálycukorral és a vízzel együtt. Közepesnél kicsit nagyobb lángon melegítjük, és 15–20 perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd aprítógéppel vagy botmixerrel pürésítjük. A hűtőből elővett tésztát (több részletben) lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával kinyújtjuk (kb. 4–5 mm vékonyra), majd 8–10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A tésztalapok közepére átlósan egy-egy kanálnyi tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a két szemközti sarkát, és tepsire tesszük az így kapott papucsokat. Tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás