Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Először a langyos tejben a porcukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd teljesen simára gyúrjuk a tésztát. Ezután minimum 30 percig pihentetjük a tésztát. Míg kel a tésztánk, vékonyan kivajazunk, kilisztezünk egy szögletes gyümölcskenyérformát. Összekeverjük egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal. Ha megkelt a tésztánk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagyjából egyforma darabokat szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként vékonyan meglocsoljuk olvasztott vajjal, valamint a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma! Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. Míg kel az aranygaluska, elkészítjük a vaníliasodót. A cukrot és a lisztet és a keményítőt egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a sodóhoz való tejből egy keveset, épp csak annyit, hogy csomómentesre tudjuk keverni. A maradék tejet feltesszük főni a vaníliarúd közepével, majd ha felforrt, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgás alaphoz öntjük. Hozzáadjuk a vajat is. Az így kapott keveréket visszaöntjük a fazékba, és kis lángon besűrítjük, míg ízében elmúlik a lisztes érzet. Ha a sodó valamilyen okból becsomósodna, csak turmixoljuk össze! A megkelt aranygaluskát 170 fokos, előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás