Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A fehér mázhoz:
A barna mázhoz:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt terítünk két tepsire. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a citrom héját, és összekeverjük. A lisztet, a darált mandulát, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összeforgatjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Összekeverjük, és evőkanálnyi adagokat kanalazunk a masszából a tepsire. Nagy helyet kell hagyni a kupacok között, mert el fog terülni a tészta sütés közben. 10–12 perc alatt aranybarnára sütjük. (Nem lesz kekszállagú, de nem is kell annak lennie. Ez egy lapos, de puha sütemény, nem ropogós!) Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ezután díszítjük. Elkészítjük a mázakat: az alapanyagokat alaposan elkeverjük, külön a fehér és a barna mázhoz. A kihűlt sütilapokat megfordítjuk, és a talpukat bevonjuk a mázzal: a felét a fehér, a másik felét a barna mázzal.
Recept nyomtatás vagy megosztás