Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A zabkekszet összetörjük, az olvasztott vajjal elkeverjük és 3 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A vajas kekszdarát 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A forma alját kívülről alufóliával bevonjuk. A mascarponét a tojásokkal, cukorral, vaníliás pudingporral, fahéjjal ropotgéppel vagy habverővel összekeverjük és a krém felét a zabkekszre simítjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kiszedjük és szeleteljük. A szeleteket a krémre fektetjük és bevonjuk a maradék krémmel. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni. A maradék kekszdarát kakaóporral és egy pici olvasztott vajjal összekeverjük. Egy mézi kiszúrót teszünk a torta közepére, ebbe merjük a maradék kekszet, kicsit lenyomkodjuk, hogy összeálljon. A formát leemeljük róla, így tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás