Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
A lisztet és a porcukrot egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha nem áll össze, adunk hozzá 1–2 evőkanál hideg vizet. Gombócot formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom levével. Hozzáadjuk a Barna Nád Kristálycukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk. Pihentetés után a tészta kb. 2/3 részét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kistányért körberajzolva köröket vágunk ki belőle. Ezekkel a tésztakörökkel béleljük ki a muffinsütő mélyedéseit, a túllógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk az alját, és megtöltjük az almás töltelékkel. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, majd rácsos mintát formázunk belőle a tölteléket befedve. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, lekenjük a rácsos tetőt tojással, és megszórjuk Barna Nád Kristálycukorral, majd sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás