Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojásokat a cukorral sűrű, világos krémmé keverjük karos robotgéppel. A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával elkeverjük. Száraz serpenyőben megillatosítjuk a diót és durvára vágjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és almareszelőn lereszeljük. A lisztes részt a tojásos részhez adjuk, majd hozzáadjuk a reszelt almát, a durvára vágott diót, majd ízesítjük fahéjjal és az olajjal összekeverjük a tésztát. Alaposan kivajazunk egy kuglófformát, vagy szilikonformát használunk (ezt nem kell vajazni), beleöntjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Recept nyomtatás vagy megosztás