Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük és vékony szeletekre vágjuk. A vizet a cukorral, a fahéjjal, a citromlével felforraljuk, majd beletesszük az almaszeleteket és 2 percig főzzük. Leszűrjük. A leveles tésztát kitekerjük és hosszában 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd keresztben elfelezzük ezeket. A tésztadarabokat megkenjük a lekvárral, az almaszeleteket elcsúsztatva ráfektetjük, a csíkok szélét felhajtjuk, picit rányomkodjuk az almákra, majd óvatosan feltekerjük, így mint egy rózsabimbó úgy néz ki. Szilikonos muffinformákba ültetjük, vagy muffinpapírba és fém formába. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás