Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok: 15
Elkészítési idő: 25 perc (hűtési idő nélkül)
A piskótához
A töltelékhez:
Tipp: Ízesítsük a tölteléket 2 evőkanál levendulasziruppal.
A tetejére:
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, felső/alsó sütéssel. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval 10 percig verjük.
Hozzáadjuk az ásványvizet.
A lisztet átszitáljuk, kanalanként hozzáadagoljuk, és összekeverjük.
A keveréket egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben, és az előmelegített sütő alsó harmadában 12 percig sütjük.
Egy konyharuhát megszórunk porcukorral, és a piskótát a sütőből kivéve közvetlenül erre fordítjuk rá. Óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, majd újra ráterítjük a piskótára. A roládot a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatinlapokat 5 percig hideg vízben áztatjuk.
A túrót, a natúr joghurtot, az áfonyalekvárt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük.
A zselatint jól kinyomkodjuk, és egy edényben, alacsony hőfokon megolvasztjuk.
A fehér massza egyharmad részét belekeverjük a feloldott zselatinba, és addig melegítjük, amíg a keverék folyékony nem lesz. A maradék túrós keverékhez adjuk, és jól elkeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. A krémet hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Amint a krém megszilárdult, óvatosan kitekerjük a piskótatésztát, és eltávolítjuk a sütőpapírt.
Óvatosan megkenjük a krémmel a piskótát, és óvatosan újra feltekerjük.
A piskótatésztát fóliába tekerjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tetejére:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük.
A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben rövid ideig pirítjuk - amint illatozni kezd, mielőtt megbarnulna - kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni.
A piskótatekercset megszórjuk a kókuszreszelékkel, és az ehető virágokkal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás