Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A rétegezéshez
A krémhez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk 12 db muffin sütőformát. Megmelegítjük a vajat a tűzhelyen, majd hozzáadjuk a kukoricát és a sót. 3–4 percen át forraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk visszahűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, búzalisztet, a cukrot, sütőport, sót. Hozzáadjuk a joghurtot, tojást, olajat, és jól összekeverjük az egészet. Végül a vajas kukoricát is hozzákeverjük. Sűrű tésztát kapunk, ami pár perc alatt fel fog lazulni a sütőportól. Teszünk 2–3 szem áfonyát minden forma aljába, félig töltjük a tésztával, ismét teszünk rá 2–3 szem áfonyát, végül egy evőkanálnyi tésztával háromnegyedig töltjük a sütőformákat. A tetejére is tehetünk pár szem áfonyát. Enyhén az asztalhoz ütögetjük a formákat, hogy jól elterüljön bennük a tészta. A muffinokat az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percen át sütjük. Az áfonyás krémhez összetörjük a porcukrot az áfonyával egy edényben, majd 5 percen át közepes hőfokon főzzük. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre, majd hozzáadjuk a hideg mascarponét. Fogyasztáskor ebből a krémből a muffinok tetejére merünk 1–2 evőkanálnyit, díszítjük áfonyával.
Recept nyomtatás vagy megosztás