Jótetteink

A fiatalok körében az egyik legmeghatározóbb nyári élmények között a fesztiválok szerepelnek, manapság szinte minden héten van egy-egy komolyabb rendezvény. A különböző stílusú megmozdulások felérnek egy több napos nonstop bulival. Az átélt élményből kiindulva a Magyar Cukor Zrt. gondolt egy nagyot és a Koronás Jótett Programján keresztül ismét egy nemes ügy mellé állt.

Ezúttal a Somogy Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületével együttműködve az EFOTT keretein belül vak és gyengénlátó fiataloknak szeretetett volna egy életre szóló koncertélmény adni, hogy testi nehézségük ellenére átélhessék a fesztiválok különleges hangulatát. A Szabó Balázs bandája koncert nemcsak azért volt különleges, mert egy fergeteges bulit táncolhattak át, hanem azért is, mert a zenekar tagjai a backstage-ben fogadta a különleges kis csapatot, akik feltehették személyes kérdéseiket és természetesen közös fotókat, szelfiket készíthettek a bandával.

A jótékonysági programban pedig a cukorgyár dolgozói önkéntesen kísérték a fiatalokat, így nemcsak a fiatalok, de munkatársaik is egy hatalmas élményben részesülhettek.

A Magyar Cukor Zrt.-nek a Koronás Jótett Program keretein belül már több hasonló megmozdulása is volt. Segített víz-innovációs eszközök beszerelésében a kaposvári óvodásoknak a város önkormányzatával karöltve, vagy anyagilag támogatta a helyi Humánszolgáltatás Gondnokság Bölcsődei Központját, hogy abból képesség és készségfejlesztő játékokat vásároljanak a város bölcsődéinek.

A Koronás Jótett Program hamarosan folytatódik…
Egymillió forint értékű képesség és készségfejlesztő játékot vett a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Bölcsődei Központja a Magyar Cukor Zrt. jótékonysági felajánlásából a város bölcsődéinek. A Kaposvári Cukorgyár "Koronás jótett program" adományát csütörtökön adták át és a gyerekek azonnal ki is próbálták a játékokat.
 
A kicsik örömmel vették birtokba a színes, érdekes csodákat.
 
Szerző: Benke Róbert, S. Kovács Zoltán
Fotós: Parrag Zsolt

Legfrissebb jótettként kilométereket gyűjtöttünk a Bátor Tábor gyermekeinek minél szélesebb mosolyáért a 31. SPAR Budapest Maraton versenyen.

 A Koronás Cukor Futóteam kilométereit adta örökbe, a Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként, hogy a súlyosan beteg gyermekek élményterápiás táborozását segítse. Csapatunk igazi szív-lélek delegáció, akiket a jókedv és a sportszeretet, na persze a közös munka kovácsolt igazi csapattá. Szerettük volna megmutatni ország-világnak, hogy fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozást, a testmozgást, a mértékletes cukorfogyasztást, ugyanakkor büszkék vagyunk, hogy az ország egyetlen cukorgyárában dolgozhatunk!

Ismét zászlónkra tűztük a társadalmi felelősségvállalást, köszönjük, hogy adományitokkal Ti is segítettetek örömöt csalni a Bátrak szemébe, hiszen 275 futó, 3239,4 kilométerével több mint 9 millió forintot gyűjtött.

Alig várjuk a következő megmérettetést, tartsatok velünk akkor is!