Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lágy vajat, a tojást, rámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. A tésztát kézzel vagy dagasztófejes robotgéppel alaposan kidolgozzuk, lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen kb. fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukorral összekevert mézeskalács fűszerrel, a kandírozott narancshéj kockákkal és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Éles késsel hosszában végigvágjuk a rudat és összefonjuk. Tejjel elkevert sárgájával lekenjük, szórócukorral megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás