Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A citromsziruphoz
A cukorhoz adunk 1 dl vizet és összefőzzük. Beletesszük a felkarikázott citromokat. Ha nem kapunk biocitromot, inkább szedjük le a héját a citromnak és úgy dolgozzunk vele. A sziruppal 5 percig főzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lisztet, a citrom héját belereszeljük és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát. Lisztezett felületen fél cm vékonyra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Majd a szirupos citromkarikákat a tetejére tesszük és újabb 10–15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Recept nyomtatás vagy megosztás